Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Adrescontrole via Pluriform Community

Met de nieuwe service 'Adrescontrole' via de Pluriform Community (Cloud), is het mogelijk om adresgegevens op te vragen voor alle Nederlandse adressen. Naast de juiste straat- en plaatsnamen ontvangt u de geo-coördinaten, zodat het adres direct grafisch kan worden weergegeven.

Cendris stopt per eind 2018 met de webservice AdresXpress. Deze webservice leverde - op basis van 'postcode + huisnr' - de juiste adresgegevens terug waarmee het adres in Pluriform bijgewerkt werd. Voor het gebruik van deze webservice was een module in Pluriform beschikbaar, welke nu vervangen is door een Pluriform Community service 'Adrescontrole'. De service is beschikbaar (vanaf release 2018.2) voor alle Pluriform abonnees en biedt actuele informatie van alle adressen in Nederland.

Na ingave van een bestaande postcode en huisnummer worden niet alleen de correcte straat- en plaatsnaam terugontvangen, maar ook de geo-coördinaten van het adres. Dit maakt het mogelijk om het adres direct grafisch weer te geven. De procedure is geímplementeerd in zowel het adressen- als het werkadressenbestand.

Ter voorkoming van dubbele plaatsnamen, is de procedure voor het onderhouden van de Nederlandse plaatsnamen verbeterd.

Gepubliceerd op: 3 december, 2018
 
Powered by: Pluriform Software