Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Blink-engine

De afgelopen jaren zijn er grote verschuivingen geweest in het browserlandschap. De mobiele browsers winnen nog steeds aan populariteit en (gelukkig) neemt het marktaandeel van oude browsers zoals Internet Explorer steeds meer af. Diverse browsers gebruikten vaak nog eigen engines zoals Gecko (Mozilla), Trident (Microsoft), Webkit (Apple) en Blink (Google) maar dit is aan het veranderen..

Recentelijk is Microsoft Edge overgestapt van de eigen Trident-engine naar de Blink-engine wat het marktaandeel van Blink flink zal vergroten. Daarnaast wordt Blink ook gebruikt op Android devices en natuurlijk binnen de Chromium webbrowser.

Een van de uitdagingen is dat niet iedere browser de HTML5 specificatie gelijk implementeert, waardoor er bij de ontwikkeling en weergave van webapplicaties verschillen kunnen ontstaan. Oude browserengines kunnen soms zelfs helemaal niet overweg met nieuwe standaarden en technologieën. Gezien deze ontwikkelingen oriënteert Pluriform zich op dit moment ook op een nieuwe browser met de Blink-engine.

Doordat steeds meer functionaliteit via het web ontsloten wordt is het cruciaal om deze content juist, snel en veilig weer te geven. Een up-to-date browserengine hoort daarbij. Lijkt het jou leuk om hierover mee te denken? Kijk dan eens bij onze vacatures.

Gepubliceerd op: 18 juli, 2019
 
Powered by: Pluriform Software