Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Een besparing van 100.000 vellen papier en veel werk!

Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) ondersteunt, begeleidt en verzorgt clienten met uiteenlopende aandoeningen en biedt o.a. dagbesteding, begeleiding thuis, wonen en allerlei activiteiten. SGL werkt hierbij met een flexibel planningssysteem (Pluriform Zorg), waardoor de client zelf kan kiezen welke activiteiten het meest bijdragen aan het behoud van zelfstandigheid.

Voor elke bijeenkomst voor een dagbesteding werd een presentielijst afgedrukt, dit kostte ruim 100.000 vellen papier per jaar! Daarnaast zat er veel werk in het achteraf verwerken (overtypen).

Dat kan beter! Samen met onze partner in de zorg Adapcare hebben we een innovatieve oplossing bedacht. We hebben een presentiescherm ontwikkeld dat gekoppeld is aan Pluriform Zorg en gebruikt wordt op tablets. Een presentiescherm waarmee cliënten eenvoudig hun aanwezigheid digitaal kunnen vastleggen.

Op het scherm worden alle foto's van de ingeschreven cliënten getoond. De cliënt klikt op zijn of haar foto, kiest vervolgens voor bevestigen waardoor aanwezigheid wordt vastgelegd. De foto van de aanwezige cliënt wordt transparanter weergegeven en zijn of haar naam wordt groen. Zo kunnen alle betrokkenen snel zien welke cliënten aanwezig zijn bij een bepaalde dagbesteding.

Geen administratieve rompslomp en geen stapels papier! SGL bespaart met deze eenvoudige oplossing een hoop tijd en geld.

Gepubliceerd op: 29 september, 2014
 
Powered by: Pluriform Software