Nieuws

Kom meer te weten over Pluriform


Pluriform Zorg gecertificeerd voor Omaha

Pluriform Zorg partner Adapcare is per 1 juli officieel gecertificeerd door stichting Omaha System Support. Vilans: "Alle onderdelen van het Omaha System zitten goed in Pluriform Zorg en de software is ondersteunend aan het cyclisch proces".

Het Omaha System is een classificatiesysteem en een standaard die zorg- en hulpverleners in de zorg en welzijn helpt bij het identificeren en vastleggen van aandachtsgebieden, acties en metingen van cliënten. Adapcare heeft Omaha System geïntegreerd in Pluriform Zorg. Dit betekent dat zorgverleners volgens dit classificatiesysteem een intake kunnen uitvoeren en hun zorgtaken eenvoudig en eenduidig kunnen vastleggen; het zorgplan wordt ‘automatisch’ afgeleid.

Het Omaha System is ontwikkeld in Amerika en heeft zijn oorsprong in de wijkzorg. Het is een manier om de zorg die cliënten nodig hebben op een eenvoudige en uniforme wijze te beschrijven. Het systeem maakt duidelijk wat zorgverleners doen en waarom, wat er met de cliënten gebeurt en wat het resultaat is. Grootste voordeel van Omaha: het geeft structuur en eenheid van taal. Inmiddels wordt deze systematiek in 20 landen gebruikt. Meer informatie is te vinden op de website van Omaha System Support van Vilans.

Een groot aantal klanten van Adapcare werkt in Pluriform Zorg reeds met deze methodiek. Zorg- en hulpverleners zijn in staat om aandachtsgebieden voor cliënten te identificeren, acties en metingen vast te leggen. Daarmee kunnen zorgorganisaties voldoen aan de nieuwe eisen van zorgverzekeraars.

Gepubliceerd op: 23 juni, 2016
 
Powered by: Pluriform Software